Klaar om WarmteExpert te worden?

Als WarmteExpert lever jij een belangrijke bijdrage aan de energietransitie die moet zorgen voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening in Nederland. De overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie is een flinke klus en vele duizenden kilometers kabels, leidingen en buizen moeten de komende jaren aangepast worden.

Als Monteur Warmtedistributie zorg je met collega monteurs voor de aanleg en het onderhoud van alle leidingen die nodig zijn voor warmtevoorzieningen bij bedrijven of bij de mensen thuis

Werken in de Warmtedistributie

Als WarmteExpert werk je aan de ondergrondse infrastructuur. Dit zijn meestal (grote) projecten voor overheden zoals warmtebedrijven, provincies of gemeentes of aannemers. Je werkt met de nieuwste technieken en machines en je voert je taken grotendeels in de buitenlucht uit. Met jouw expertise en kennis maak je de ondergrondse infrastructuur klaar voor de toekomst.

Samen werken aan jouw toekomst

Monteur Warmtedistributie

Fulltime opleiding
12 maanden traject
4 dagen praktijk
1 dagen theorie
Meerdere locaties in Nederland

Als Monteur Warmtedistributie werk je aan de ondergrondse infrastructuur. Samen met collega monteurs verzorg je het onderhoud aan alle leidingen die nodig zijn voor warmtevoorzieningen bij bedrijven of bij de mensen thuis. Dit doe je voor (grote) projecten bij overheden zoals warmtebedrijven, provincies of gemeentes of aannemers.

Je hebt een uitvoerende rol, kent de nieuwste technieken en je bent verantwoordelijk voor je eigen taken die je zelfstandig uitvoert. Tijdens de uitvoering van je werkzaamheden kun je altijd terugvallen op een collega of de leidinggevende die jou aanstuurt.

Je werkt op veel verschillende plekken zoals open terreinen op een nieuwbouwlocatie of juist op plekken met een dichte bebouwing. Dat brengt risico’s met zich mee. Het is dus belangrijk dat je de wet- en regelgeving op het gebied van Arbo en Milieu kent en je werk volgens het Veiligheidsvoorschrift Warmte (VeWa) uitvoert. VeWa is een werkvoorschrift voor mensen die werk uitvoeren met of in de nabije omgeving van warmtevoorzieningssystemen.

Eerste Monteur Warmtedistributie

Fulltime opleiding
24 maanden traject
4 dagen praktijk
1 dagen theorie
Meerdere locaties in Nederland

Als Eerste Monteur Warmtedistributie voer je zelfstandig dezelfde werkzaamheden uit als een Monteur Warmtedistributie. Daarnaast los je ook storingen op aan alle leidingen die nodig zijn voor de warmtevoorziening bij bedrijven of mensen thuis. Je bent in staat om een Monteur Warmtedistributie of derden die assisteren bij de uitvoering van de werkzaamheden aan te sturen. Als Eerste Monteur hou jij het hoofd koel en stuur je de monteurs aan bij wisselende of onverwachte omstandigheden.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk, maar ook voor dat van de monteurs in je team.

Op het gebied van veiligheid werk je volgens het Veiligheidsvoorschrift Warmte (VeWa). Dit is een veiligheidsinstructie die opgevolgd moet worden wanneer je werkt in de nabije omgeving van warmtevoorzieningssystemen. Je kent de wet- en regelgeving op het gebied van Arbo en Milieu en je doet je werkt volgens deze regelgeving. Tot jouw taak als 1e monteur hoort ook dat je anderen wijst op hun verantwoordelijkheden ten aanzien van de wet- en regelgeving die van toepassing is op de werkzaamheden.

Je legt verantwoording af aan de uitvoerder van het project of je leidinggevende. Bij specifieke vragen kun je altijd terugvallen op een ervaren collega.

Groei mee met ons netwerk van professionals

Studenten
1 +
Opleiders
1 +
Leerbedrijven
1 +
Praktijk werkplaatsen
1 +
Opleidingen
1 +

Vele mogelijkheden...

Voor opleiding en ontwikkeling. Van korte cursussen tot een volledige mbo- of hbo-opleiding.

Leuk en veelzijdig...

In teamverband werken op interessante plekken. Met moderne machines en de nieuwste technieken.

Baanzekerheid...

Er is volop werk. Je verdient al direct tijdens jouw opleiding. En de doorgroeikansen zijn legio.