Ben jij klaar om Data Expert te worden?

BLEI werkt samen met haar partners aan het opzetten van (nieuwe) opleidingen Datadistributie.

Het lesmateriaal voor de Monteur, Eerste Monteur en Technicus Data is in ontwikkeling. In schooljaar 2023 – 2024 gaan de eerste opleidingen hopelijk al van start. 

Zodra er meer duidelijk is wanneer welke opleidingen waar gegeven gaan worden dan zullen we dat hier bekend maken. Dus hou deze pagina in de gaten als je belangstelling hebt om Data expert te worden!

Werken in de Datadistributie

Als Data-expert lever jij een belangrijke bijdrage aan de datadistributie in Nederland  en werk je aan het verbeteren van betrouwbare en duurzame datanetten. In Nederland is het belang van data en daarmee goede datanetten enorm. We kunnen niet meer zonder. De Rotterdamse haven of Schiphol zijn bijvoorbeeld compleet afhankelijk van een goed datanet. De ontwikkelingen op het gebied van data gaan bovendien hard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van een landelijk glasvezelnetwerk of de komst van 5G.

Als Monteur Datadistributie zorg je met collega monteurs voor de aanleg en het onderhoud van alle kabels die nodig zijn voor datadistributie bij bedrijven of bij de mensen thuis.

Als Data-expert werk je aan de ondergrondse infrastructuur. Dit zijn meestal (grote) projecten voor databedrijven, provincies of gemeentes of aannemers. Je werkt met de nieuwste technieken en machines en je voert je taken grotendeels in de buitenlucht uit. Met jouw expertise en kennis maak je de ondergrondse infrastructuur klaar voor de toekomst.

Samen werken aan jouw toekomst

Groei mee met ons netwerk van professionals

Studenten
1 +
Opleiders
1 +
Leerbedrijven
1 +
Praktijk werkplaatsen
1 +
Opleidingen
1 +

Vele mogelijkheden...

Voor opleiding en ontwikkeling. Van korte cursussen tot een volledige mbo- of hbo-opleiding.

Leuk en veelzijdig...

In teamverband werken op interessante plekken. Met moderne machines en de nieuwste technieken.

Baanzekerheid...

Er is volop werk. Je verdient al direct tijdens jouw opleiding. En de doorgroeikansen zijn legio.