Eerste diploma Technicus Water uitgereikt

In 2018 startten Brabant Water, Deltion College, Vitens, en Oasen met de financiële middelen van het O&O fonds Waterbedrijven met de ontwikkeling van de mbo-4 opleiding Technicus Water.

Doel van deze opleiding is monteurs van de drinkwater- en aannemersbedrijven doorstroommogelijkheden te bieden. Allereerst kunnen monteurs met deze opleiding doorgroeien naar de functie als projectleider, uitvoerder en werkvoorbereider. Verder krijgen medewerkers met een diploma van deze opleiding toegang tot het hbo-onderwijs.

In 2019 zijn 8 studenten begonnen aan deze opleiding dat volgens een bijzonder onderwijsconcept is vormgegeven. Studenten werken in teams aan realistische projecten, waarbij de vakken integraal aangeboden worden. Bijzonder is ook, dat de bedrijven ondersteunende workshops geven.

Afgelopen week is het eerste diploma Technicus Water uitgereikt. Een mooie mijlpaal voor de scholen en de bedrijven.

De komende weken ronden ook de andere studenten hun opleiding af en kunnen ze de volgende stap in hun carrière maken!

In het nieuwe schooljaar starten Koning Willem 1 College en het Deltion College weer met een nieuwe enthousiaste groep. Aan bedrijven een oproep om medewerkers te enthousiasmeren om deel te nemen aan deze leerzame en praktijkgerichte opleiding.

Klik hier voor meer informatie ->