BLEI opleidingen vernieuwd

De student digitaal centraal

Een logisch startpunt – Een hele uitdaging.

De BLEI opleiding niveau 2 en 3 is voor het schooljaar 2021-2022 volledig vernieuwd met als thema “student digitaal centraal“. Het is uitdagend om de student scherp in beeld te houden als daar praktijkdocent, praktijkbegeleider, theoriedocent en coördinator omheen staan met ieder hun eigen behoeften en accenten.

Nieuwe interface digitale leeromgeving BLEI

De nieuwe BLEI academy is daarom veel meer dan een online theorieboek. De student volgt in BLEI het online gedeelte van de opleiding. Dat kan natuurlijk ook mobiel (handig!). Vanaf september krijgen studenten hier ook online ondersteuning. Als theoriedocent of praktijkbegeleider kan je nu theorie of praktijkopdrachten direct online beoordelen.Betrokken docenten en begeleiders

Koppeling theorie en praktijk

Daarmee slaat Stichting BLEI ook een brug over die andere kloof: theorie en praktijk. De BPV-opdrachten én beoordeling hebben we binnen het platform gebracht. Logisch voor de student die een centraal punt en één leerpad krijgt. Maar ook dé manier om theorie aan praktijk te koppelen. Wat vandaag een geslaagde BPV-opdracht is, kan volgend schooljaar gebruikt worden om een theoretisch onderwerp illustreren. Andersom heeft elke student alle theorie altijd op zak. Even snel iets opzoeken als je aan een praktijkklus begint, kan dus altijd!


“Nederland zit midden in de energietransitie, een proces met meer impact dan de industriële revolutie. Dan wil je de mensen die die transitie mogelijk maken niet middeleeuws opleiden. BLEI kiest met de nieuwe BLEI opleiding dan ook voor een grote sprong vooruit in het denken over (online)leren.” 


Verdere verbeteringen

Zelfsturend leren blijft natuurlijk de kern van de BLEI infra opleidingen. Maar dan wel met een groot aantal verbeteringen op het gebied van inhoud, interface en didactiek. Zo zijn teksten nog bondiger gemaakt en in taalniveau 2F geformuleerd. De opleiding maakt beter onderscheid tussen kennis opdoen en kennisverwerking. Daarom hebben we ook meer en gevarieerdere toetsvragen toegevoegd. De directe koppeling met de toetsbank van QuestionMark blijft natuurlijk ook beschikbaar.

Stichting BLEI is (bijna) gereed voor het nieuwe schooljaar. We gaan in september live, maar zijn dan nog niet klaar. Om de opleiding vervolgens te perfectioneren hebben we jullie nodig. Ga je straks aan de slag met de vernieuwde opleiding? Laat ons ontwikkelteam weten wat je er van vindt en geef fouten, eigenaardigheden of suggesties door via support@stichtingblei.nl.

Tot over een week of zes!

De belangrijkste vernieuwingen op een rij

  • BVP opdrachten, verslag en beoordeling online
  • Docent heeft online inzicht in voortgang student
  • Mobiele app
  • Meer en betere toetsvragen
  • Nieuwe vormgeving
  • Korte leermodules
  • Begrijpelijker taalgebruik
  • Extra aandacht voor veiligheid


“Een opleiding online zetten is pas het begin. TinQwise zet digitale leermiddelen in om leren leuker  én effectiever te maken voor studenten en de mensen om hun heen.

Eva Jansen, TinQwise learning”